Wednesday, September 11, 2013

Head uut aastat!

Täna algas aasta 2006 Etioopia kalendri järgi. Ja eile pidas kogu Etioopia aastavahetuse pidu. Meie habashade (kohalikud) ja forgengide (välismaalased) ühiskodus toimus suur ühine õhtusöök. Kuna tegemist on Etioopia pühaga siis muidugi olid menüüs erinevad kohalikud toidud, mille ette valmistamist alustati juba päeval.

Suur injera vaagen kõiksuguste erinevate kastetega. Kõik istuvad maas, lina oeal ümber vaagna ja söövad sealt koos.
Peale sööki  toimus traditsiooniline kohvitseremoonia ja koogi söömine. Kook oli minu panus. Kuna meil ahju ei ole, siis pidin valima koogi, mida saab ka ilma küpsetamata teha. Selleks on muidugi kõigi eesti laste lemmik küpsisetort. Lihtne ja maitsev.


Kohvi tegemise atrbuutika. Kohvi kõrvale serveeritakse isetehtud leiba ja popkorni. vahel ka pähklisegu vm snäkke. maha laotatakse natuke heina ja pildilt küll ei ole näha aga kaustatakse teatud lõhnasegusid, nii et tuba on kohvi jm mõnusta aroomi täis.

Eesti panus Etioopia aastavahetusel
Peale pühasöömaaega liikusid 13 maailmakodanikku klubidesse edasi tähistama. Mingi kummalise loteriiga võitis meie võidukas seltskond kaks pudelit vahuveini ja nii see uus aasta tantsusammul saabuski.

Peale roogade ja ilutulestiku, mida ma ei näinud või mida ei olnudki ei erinenud see ilmselt palju meie uus aasta vastuvõtmisest. Mul siis juba teine aastavahetus sel aasta.

No comments:

Post a Comment